یزدفردا: دانشمندان می‌گویند شواهد جدیدی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهند سیاره کی۲ــ‌۱۸بی (K۲-۱۸b)، در فاصله حدود ۱.۱ تریلیون کیلومتری از زمین، ممکن است میزبان حیات باشد.

به گزارش یزدفردا: یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کمبریج در جریان بررسی جو این سیاره که اندازه آن ۲.۵ برابر زمین است، نشانه‌هایی از مولکول‌هایی را کشف کرده است که روی زمین، تنها در اثر فعالیت موجودات زنده تولید می‌شوند.

این دومین باری است که تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا مواد شیمیایی مرتبط با حیات را در جو این سیاره شناسایی می‌کند. به گفته دانشمندان، با وجود اینکه اخترشناسان تاکید می‌کنند هنوز برای تایید این نتایج به داده‌های بیشتری نیاز است، این کشف در مقایسه با موارد قبلی امیدوارکننده‌تر است.

به گفته دانشمندان، این قوی‌ترین شاهدی است که تاکنون برای احتمال وجود حیات در جایی بیرون از زمین به دست آمده و ممکن است معنادار بودن این سیگنال، ظرف یک تا دو سال آینده تایید شود.

قدرت تلسکوپ جیمز وب به‌حدی است که می‌تواند ترکیب شیمیایی جو سیارات را بر اساس نور ستاره میزبان آن سیاره، تحلیل کند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه کمبریج می‌گوید به نظر می‌رسد جو این سیاره امضای شیمیایی دست‌کم یکی از دو مولکول مرتبط با حیات یعنی دی‌متیل سولفید (DMS) و دی‌متیل دی‌سولفید (DMDS) را داشته باشد. به گفته آنها، این گاز‌ها را در زمین، فیتوپلانکتون‌های دریایی و باکتری‌ها تولید می‌کنند.

این نشانه‌ها اصطلاحا با عنوان «امضا‌های زیستی» شناخته می‌شوند. جستجوی حیات فرازمینی تاکنون عموما بر این امضا‌ها یا همان ردپا‌های زیستی متمرکز بوده است. دانشمندان برای یافتن حیات بیگانه فرازمینی، معمولا به دنبال عناصر یا خصوصیاتی می‌گردند که اشکال مختلف حیات آنها را به شکل زیستی ایجاد می‌کنند، مانند متان در جو سیارات.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا